Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

G&T revisited

VariaGeplaatst door pvo 24 jun, 2013 23:30

Afgelopen weekend begon de zomer.....LOL.

Enfin, laat ons hopen dat het inderdaad ooit zomer wordt. In elk geval, str***weer of niet, zomer brengt bij mij de goesting naar boven voor 2 simpele maar fenomenale mix drinks: Gin/Tonic (G&T voor de vrienden) en Mojito.

Terwijl ik zaterdag in de lokale drankcentrale een voorraad water, bier, cécémel etc. insloeg, kreeg ik plots een wel heel aantrekkelijk rek spirits in het oog. Daaronder een soort of 4 gin en jawel, ik ontwaarde er ook Hendrick's. Ik had al één en ander gehoord als zou dit een soort Rolls Royce onder de gins zijn en besloot mezelf tot een verwennerijtje (ik grabbelde behalve de Hendrick's ook een fles Bombay Saphire mee!).

Bij de Prik&Tik zijn ze niet van gisteren en strategisch naast het rek gin stond een partij Fever Tree tonic opgesteld. Aha, laat het ons dan meteen maar even volgens de regels van de kunst doen en bij een upmarket gin ook een tonic van hetzelfde kaliber combineren.

Eenmaal thuis kon de pret beginnen. Als een kind dat net zijn lievelingscadeau heeft gekregen, nam ik de fles ter hand om deze te bewonderen en begon ik gretig de bijsluiter door te lezen. De marketingstijl rond Hendrick's is bijzonder goed uitgekiend en geeft me wat de impressie van "retro-chique meets savoury snobbery". But who care's? Uiteindelijk is alles marketing en de enige scherprechter is nog steeds of ik het product leuk, aangenaam, lekker of passend vind.

Wel intrigerend is dat je via de marketingstijl ook binnengeloodst wordt in het Hendrick's universum. Behalve een handvol klassieke botanicols wordt er hier ook gewerkt met komkommerinfusie en rozenblaadjes. En wat dan nog? Hoor ik u zo denken...

Vraag is of al die rariteiten of exclusieve features ook daadwerkelijk iets bijbrengen in de mix. Wel, mijn beste gelovigen, ik zal het u al meteen verklappen. JA, het scheelt meer dan een slok op de borrel! Meer nog, mijn eerste Hendrick's/FeverTree (met obligate komkommerschijf) mix heeft voorgoed de bakens verzet op vlak van G&T beleving.

Wat maakt het verschil?

Laat ons beginnen met de tonic. Fever Tree is geen aangezoete brol (no offence Schweppes maar ge kunt er niet aan tippen!) die je gin gaat overheersen. Integendeel, het is een veel lichtere en drogere drank die een stuk neutraler overkomt om bij je favoriete gin te mixen. Uiteraard heeft het wel die typische tonic water smaak door de kinine extracten. Probeer gerust eens uit met uw gebruikelijke G&T mix. Wedden dat u mij gelijk geeft?

En dan de gin. Groot verschil? Hmm, door aan de fles te snuiven merk je al een en ander. Dat van die rozenblaadjes is niet gelogen!!! Ik snuif gewoon andere botanicals dan bij andere gin merken. Veel minder gedomineerd door jenever- en andere bessensoorten. Hier heb je inderdaad een vollere waaier van diverse aroma's.

En nu de mix. Een openbaring! De volle G&T sensatie die ik verwacht van de combinatie van gin en tonic maar dan wel met een geweldige upper. Veel minder zoet maar barstend van smaak. Droger en met gevoelig meer aroma's. Maar - een vriendelijke waarschuwing toch - geen allemans vriendjespolitiek hier. Ik vond het geweldig en wou vrouwlief laten delen in mijn extase. Reactie: "bwakkes, wat is da voor bocht!" G&T voor liefhebbers van de fijnere smaakbeleving. En overigens geen kwaad woord over mijn ega want die is in het normale leven ook al geen groot liefhebber van G&T en opteert liever voor vodka/redbull.

Bij Hendrick's zitten ze inmiddels ook niet stil. Recent werd een expeditie ondernomen in het Venezolaanse regenwoud met de bedoeling om nieuwe, unieke plantenextracten te vinden. Het team van ontdekkers kwam op het spoor van een zeer bijzondere plant, de Schorpioenstaart. Interessant genoeg om te overwegen om hier een bijzondere editie van Hendrick's mee te stoken. Grrr, zwaar goesting om dat eens te proeven

En laat het nu maar echt zomer worden.....

Links bij dit artikel:

Hendrick's gin: http://www.hendricksgin.com/

Fever Tree tonic: http://www.fever-tree.com/

Publi agency in België: http://www.oona.be/

  • Reacties(1)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.
Geplaatst door Bart! 18 dec, 2013 20:39

Onlangs een P&T gedaan (Port&Tonic). Ja die Gin-Tonic hype breidt zich ook uit naar andere dranken ;).