Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Egomei, 2008

Bottles that rock!Geplaatst door pvo 25 jan, 2012 02:29

Tijd voor een nieuwe rubriek. Geen uitgebreide degustatienota's, geen uitvoerige achtergrondinfo, gewoon de weergave van een fles wijn die me geweldig beviel.

Waarom deze nieuwe rubriek? Na meer dan 4 jaar wijnblog.be kom ik tot de vaststelling dat ik eigenlijk niet zo trouw ben geweest aan het aanvankelijk opzet van deze blog. Deze blog was van in het begin ook bedoeld om voor mezelf een soort van online bibliotheek te vormen van geproefde wijnen. Kwestie van mezelf een soort verplichting op te leggen om 1) interessante wijnen niet uit het oog te verliezen eens de fles leeg is 2) minstens een soort vluchtige proefnota op te stellen van wijnen die me bijbleven.

Wat blijkt na meer dan 4 jaar geblog? Dat artikels schrijven behoorlijk wat tijd vergt en dat er veel geproefde wijnen - zelfs al vind ik ze geweldig lekker - wegens tijdsgebrek nooit de pagina's van deze blog gehaald hebben. Kan en mag eigenlijk niet! Slecht voor mezelf gelet op het oorspronkelijke uitgangspunt van deze blog en misschien ook slecht voor u als lezer. Wie weet hebt u er niet meer aan om gewoon te vernemen welke flessen mij in de zevende hemel brengen dan al die uitvoerige schrijfsels over diverse onderwerpen te moeten lezen.

Dus, hoognodig tijd om hier iets aan te doen en daarom deze nieuwe rubriek. Eentje met een groot "mezelf" karakter overigens. Maar in alle eerlijkheid, dit is toch ook MIJN blog, niet? Dit gezegd zijnde, deze rubriek wordt GEEN vergaarbak van losse kribbels over elke geproefde wijn. Neen! Ik zal het hier uitsluitend hebben over "bottles that rock my world of wine". Flessen die ik dus zelf redelijk indrukwekkend vind. Is dit daarom spek voor uw bek? Neen, natuurlijk niet, over goesting en smaak bent u enkel uw eigen scherprechter! Maar als u zich geroepen voelt om uw mening te geven, aarzel dan vooral niet.

Bon, best alweer een lange inleiding voor een rubriek die eigenlijk een beetje het Twitter-achtige beest van deze blog moet gaan worden. Ja, mijn ervaringen met Twitter hebben me mee op het idee gebracht om met deze rubriek te starten. Eenzelfde soort boodschap of inhoud maar dan in meer gebalde vorm, eenvoudiger om online te plaatsen en sneller consumeerbaar. Ziedaar de karakteristieken van deze nieuwe rubriek.

En de wijn waarmee ik deze rubriek open, is meteen zeer treffend voor wat u mag verwachten in de toekomst. Ik geniet op dit ogenblik van het laatste glas (fles op zaterdag 22/1 geopend!) Egomei, Rioja, 2008. Een recht voor de raapse Rioja waar het Tempranillo temperament je glas uitgutst. Een en al donker fruitgeweld en behoorlijk veel houtlagering. Hedonistisch en waarschijnlijk nog een tikje te bombastisch om nu al te drinken. Maar ik hou er van zoals hij nu is, met dat volle aroma van in de schouw geroosterd gebraad met een lik vanille er bovenop. Al dat jeugdig geweld wordt nu nog getemperd door een fikse aciditeit en een zacht maar duidelijk aanwezig tanninerooster. Als u dit niet lust dan blijft u meteen beter weg van Rioja in het algemeen!

Gekocht bij La Riojana in Merelbeke, prijskaartje van om en bij de 15 euro.

  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.