Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Oppassen met 1855.com?

WijnweetjesGeplaatst door pvo 03 nov, 2011 23:38

Er gaat tegenwoordig geen week voorbij of er zit een mailtje van online wijnhandel 1855.com in mijn inbox. Op zich niet dramatisch of verwonderlijk want in deze periode van het jaar is het een drukte van jewelste bij zowat elke wijnhandel. Het najaar lijkt immers de periode bij uitstek om wijn aan de man/vrouw te brengen als je even nagaat wat er zoal gaande is aan wijnsalons, proeverijen, promo's enz.

Wel toevallig is het dat die plotse bedrijvigheid in mijn mailbox startte luttele dagen na het verschijnen van een artikel over 1855.com op de site van Decanter. Decanter meldt dat klanten van 1855.com zich behoorlijk opwinden omtrent het uitblijven van de levering van hun bestelde primeurwijnen van de jaargang 2008. In primeur aankopen van wijn betekent uiteraard dat je makkelijk 2 jaar geduld moet oefenen om je flessen geleverd te zien maar inmiddels zouden alle 2008 wijnen toch al behoorlijke tijd gebotteld moeten zijn. Meer nog, diegenen die primeurs 2009 bestelden, krijgen die momenteel reeds geleverd. Ik heb zelf bijvoorbeeld ook reeds 2 kisten van 2009 geleverd gekregen (niet via 1855.com voor alle duidelijkheid!).

Decanter heeft zich ook even de moeite getroost om de boekhouding van 1855.com uit te pluizen. De omzet zou in 2010 zo maar liefst even met 33% gedaald zijn ten opzichte van 2008 en nu nog amper het niveau halen van 2006. Inmiddels lijken ook de verliezen serieus op te lopen en had 1855.com in 2010 een serieuze kapitaalsinjectie nodig.

Bij 1855.com beweren ze dat er niets aan de hand is, dat hun primeurs allemaal gegarandeerd zijn tot eind december 2009 en dat er maatregelen getroffen worden om de service verder te verbeteren. En ondertussen bestoken ze hun klanten met tal van promo's. Eerst was er een 3-daagse super discount van 30% op 25.000 wijnen uit hun cataloog, dan een "private sale" van wijnen van Chapoutier en vervolgens een reprise van de eerste actie (maar dan gedurende 5 dagen). Deze actie is nog maar net afgelopen of de volgende rolt reeds binnen. Vandaag weer een mail ditmaal met promoprijzen voor Bordeauxwijnen van oudere jaargangen.

Het doet me toch wel een beetje de wenkbrauwen fronsen. Wat is hier aan de hand? Snel, snel de bestaande stock proberen aan de man/vrouw te brengen om zo wat cash binnen te krijgen?

Misschien een leuke opportuniteit maar ik wil toch even waarschuwen aan de hand van persoonlijke ervaringen.

Zo bestelde ik jaren geleden een mooie hoeveelheid halve flesjes Sauternes 2003 in primeur. Geen flauwe kost maar meteen 6x demi's van Suduiraut, Tour Blanche, Coutet, Rieussec, Guiraud en Lafaurie-Peyraguey. In het voorjaar 2006 begon ik me lichtelijk zorgen te maken omdat ik nog niets van 1855.com had vernomen omtrent levering. Daarna volgde een stroom van op- en neergaande mails waarbij 1855.com steeds beweerde dat ik mijn wijnen elk ogenblik zou ontvangen. Omdat ik de toon van mijn berichten stelselmatig aanscherpte, besloot 1855.com me te paaien met het toesturen van een fles Ch. Pichon Longueville, Comtesse de Lalande, 2003 (2e GCC, Pauillac). Niet slecht maar daarmee had ik nog mijn 30+ flessen Sauternes niet! Na de zoveelste dreigmail waarbij ik aangaf er finaal een advocaat op te zullen zetten, werd me toch een levering in het vooruitzicht gesteld. Conclusie: na 3 à 4 maanden frustratie en heel wat over en weer gemail uiteindelijk mijn bestelling gekregen. Uiteraard denk ik er niet aan om nog ooit 'en primeur' te bestellen bij 1855.com.

Maar, het moet gezegd, niet elke bestelling bij 1855.com loopt in het honderd. In 2008 bestelde ik enkele flessen Champagne op basis van een promo vergelijkbaar met de aanbiedingen die ik de afgelopen weken in mijn mailbox kreeg. Alles werd keurig en tijdig bezorgd.

Blijkbaar gaat het goed fout met de afwikkeling van de primeurbestellingen maar lopen bestellingen uit voorraad ogenschijnlijk probleemloos. Gelet op de toch wel alarmerende berichten over aanhoudende verliezen, verkies ik om voorlopig toch geen bestellingen meer te plaatsen bij 1855.com. Maar voor de durvers onder ons zijn er misschien opportuniteiten? Lees best ook eerst even de commentaren bij het artikel op Decanter!

Links bij dit artikel:

1855.com: www.1855.com

Artikel op Decanter: http://www.decanter.com/news/wine-news/529421/complaints-mount-against-1855-com?dec

Artikel op Wijngekken: http://www.wijngekken.nl/2011/09/09/nog-meer-klachten-over-de-online-wijnwinkel-1855-com/

Website European Consumer Center Belgium: http://www.eccbelgie.be/alert-1855-com-s45081.htm

  • Reacties(1)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.
Geplaatst door Rob Buser 11 aug, 2012 15:12

Overal vind je ze op het internet. wijn bestellen, wijn cursussen, wijn fora, wijn clubs, wijn startpagina, wijn proeven, wijn koken, wijn reizen, wijn video, ...wijn wijn wijn.Je zou er dronken van worden. Nederland besteld al meer wijn online. 1,5 miljard euro Hollandse wijnomzet per jaar! Al meer via websites. Het hek is van de dam.Thuis bezorgd ...waarom ook niet. Het nieuwe wijnkind is wijnenzo. www.wijnenzo.eu is een mooi en slim uitgedokterd wijnplatform met een moderne twist. Dit keer heeft de ondernemer en wijn hobbyist Eelco van Essen (die meer en meer in Italië te vinden is...) ...alle kurken open gemaakt en andere wijn ondernemers uit gedaagd en geïnspireerd samen te komen op 1 platform. Wijn liefhebbers kunnen dan op 1 platform van de verschillende wijn leveranciers en wijn boeren hun wijnen bestellen zonder van de ene naar de andere website te hoeven gaan....goeie zet!Vertrouwen, transparantie, samen werken, gemak en lang leven de lol zijn de motto's van wijnenzo. Het bijzondere van wijnenzo is dat het vooral video en persoonsgericht is, iedereen iedereen helpt, ...er grof geld verdient kan worden door mensen naar de website te verwijzen via eigen social media en zo je eigen wijnkelder GRATIS te vullen voor de rest van je leven ...en dat je ook nog eens met maar 1 bezoek alle wijnen in 1 keer kan bestellen en thuis bezorgd kan krijgen.Zo kunnen wijn liefhebbers ook nog hun video boodschappen, video wijn vakantie en excursie verhalen, eigen ervaringen en video wijntesten insturen naar wijnenzo die deze dan publiceert...Je kunt je eigen YouTube wijn kanaal, je eigen Facebook wijn pagina, je eigen twitter wijn campagne en je eigen Google+ wijn hangout linken en HUP...poen verdienen. KLIK en HIK... meer info http://wijnenzorob.wordpress.comWijnenzo wordt dan ook als modern onconventioneel marketing experiment achter de schermen conceptmatig al omvangrijker en makkelijker gemaakt door ROBPORTUNY marketing en reuring ontwikkelaar underground ondernemer Rob Buser van www.robportunity.nl www.sooperfoodproducts.nl en www.koengroen.nl Met zijn revolutionaire websites verkoop- psychologie en het unieke OticScript semi automatische reuring software in de wijnenzo ''back-office'' is belangstelling (reuring) en koop conversie zo gepiept. Samen met DEKS multi media webtovenaars vormt het drieluik ondernemer, marketeer en webbouw wederom de ultieme mix.Kortom wijnenzo...niet zomaar een wijnplatform. Het nieuwe wijnwolf in schapenvacht website platform. Zegt het voort...zegt het voort...gebruik je eigen social media, je eigen persoonlijkheid en vooral veel video ...en voor je het weet heb je je eigen wijnkelder geheel GRATIS bij gevuld...wat wil je als Hollander nog meer? NU GRATIS wijndrinken voor de rest van je leven... via: www.wijnenzo.eu