Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Great Wine Walks op Njam!

WijnweetjesGeplaatst door pvo 10 sep, 2011 01:36

Ik merkte eerder deze week op dat televisiezender Njam! de serie Great Wine Walks opnieuw aan het uitzenden is.

In deze 15-delige serie gaan "wijnexperten" Kitty Johnson en Joe Wadsack op verkenning in een aantal wijngebieden van Frankrijk, Australië en Zuid-Afrika. Njam zelf omschrijft de serie als volgt "Great Wine Walks is een reisverhaal, een wijngids en kookprogramma in één. Doorspekt met beelden van het prachtige platteland biedt het een jonge, frisse en bijzonder ontspannende tocht doorheen de fascinerende wijnwereld."

Laat ik maar meteen een paar kanttekeningen maken. Ik had in een eerdere uitzending van de serie de afleveringen uit Australië en Zuid-Afrika gezien maar nog niet deze van Frankrijk. Gisteren bekeek ik aflevering 1: Saint-Emilion. Het eerste wat me opviel was hoe oppervlakkig beide "wijnexperten" bleven bij het proeven van de wijnen. Meer dan wat bewoordingen zoals "fruitig, lekker, smaakvol, rijk" kwam er eigenlijk niet uit. Ik weet niet wat jullie er van vinden maar ik zou toch geneigd zijn om iets intensiever te proeven, zeker als je de gelegenheid krijgt om een vatstaal Château Ausone (1er GCC "A" van Saint-Emilion) te degusteren! Voorts moet je er ook bijnemen dat Kitty als een halve fitness/health coach telkens de blijkbaar constant hongerige en dorstige Joe moet aanjagen om van de ene locatie tot de volgende te geraken. Type-casting zal dat dan wel heten, zeker. Leuk voor een paar afleveringen, maar al snel vervelend als steeds weerkerende gimmick doorheen de hele serie.

Maar laat dat u niet weerhouden om de serie te volgen! Het is zonder meer boeiend om de verschillenden wijndomeinen en landschappen mooi in beeld gebracht te zien. Het concept op zich is dan ook goed: streek, wijn, domein, wijnmaker en lokale gerechten worden mooi verweven in de vorm van een stevige wandeling. Bovendien geeft de serie ook een inzicht in de wijngebieden van Australië en Zuid-Afrika die toch minder vertrouwd terrein vormen dan bv. Bordeaux.

Ontspannende TV met wijn als leitmotief. Voor digitale kijkers, stel uw harddisk recorder in en bekijk dit - met een glas wijn in de hand - net voor u uw bed opzoekt.

Eén gedachte houdt me nog bezig. Stel dat Kitty en Joe nu eens vervangen zouden worden door een type als Gary Vaynerchuk? Wedden dat de serie een instant hit wordt!

Lijst eerstvolgende episodes:

Aflevering 1: Saint-Emilion

Aflevering 2: Margaux

Aflevering 3: Elzas

Voor de programmatie: zie www.njam.tv of www.tv.be

  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.