Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Eigen kweek

VariaGeplaatst door pvo 01 mrt, 2011 23:51

Op StuBru is het deze week één en al "eigen kweek", een week met niets anders dan muziek van eigen Belgische bodem. Ronduit fantastisch initiatief trouwens. Ben zelf al heel wat deuntjes tegen gekomen waarvan ik dacht "tiens, is dit Belgisch?".

Wijnblog.be wil niet achter blijven en kan vandaag ook uitpakken met een "eigen kweek". En het is ook 100% Belgisch! In alle eerlijkheid, het werd wel gevierd met enige flessen Champagne (Frans), Vinho Verde (Portugees), Bourgogne (opnieuw Frans) en een legendarische fles Saxa Calida van 2007 (Italiaans).

Domein: Château Vergote

Cuvée: Super Excelsior "Hanne"

Mise en bouteille: 1/3/2011

Herkomst: Appellation Brugeoise Controlée

Inhoud: 47 cm; 2,55 kg

Suikergehalte: 69 bij laatste controle

Houdbaarheid: liefst onbeperkt

Degustatienota: zeer uitgesproken vrouwelijke aroma's, jeugdig, frivool, lichte hint van talg en andere babyvetten, duidelijk storende invloed van Mustela, voorlopig geen alcoholische impressie

Extra's: geboekt onder het peterschap en beschermingsprogramma van een tweetal eminente wijnliefhebbers

Voor diegenen die het nog niet door zouden hebben, schrijver dezes is dolgelukkig, hyper emotioneel, licht tot ernstig euforisch, extreem trots en iewat alcoholisch verblijd met zijn kersverse dochter!!!!

  • Reacties(9)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.
Geplaatst door pvo 18 mrt, 2011 03:30

@allen

Bedankt voor al jullie lieve wensen! Onze kleine meid doet het supergoed en is al aardig wat bijgekomen. Trotse en gelukkige papa!

Geplaatst door vinejo 13 mrt, 2011 23:25

Schitterend! BRAVO en veel geluk met Hanne!

Geplaatst door kaat 12 mrt, 2011 12:26

ma dai,
een geweldig grote proficiat voor dat knappe kleine geweld!

geniet ervan

Geplaatst door Innamorato del vino(JVL) 09 mrt, 2011 10:01

Van harte proficiat !

Joffrey

Geplaatst door PeVaRo 09 mrt, 2011 09:27

Proficiat met de jongste Brugeoise!

Geplaatst door Rick 05 mrt, 2011 22:45

Gefeliciteerd !!!

Geplaatst door pvo 04 mrt, 2011 14:03

@ Disaster. Vééél te vroeg opengetrokken! Moest eigenlijk nog jaren de kelder in maar wat een bom! Bordelese druivenmix maar duidelijk Italiaans van snit. Een supertoscaan met fenomenale P/Q ratio. Had er helaas maar één fles van (ter plaatse gekocht tijdens vakantie in de regio).

Geplaatst door disaster 04 mrt, 2011 05:20

Proficiat! Was de Saxa Calida dan zó lekker?

Geplaatst door Frederiek Vanpeteghem 03 mrt, 2011 11:06

van harte proficiat!