Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Chorey-les-Beaune "Les Bons Ores" 2003

Degustatienota'sGeplaatst door pvo 17 aug, 2007 22:55

Chorey-les-Beaune is een gemeentelijke appellatie uit de Bourgogne. Andere voorbeelden van gemeentelijke appellaties (de een al wat beroemder dan de ander) zijn: Chambolle-Musigny, Gevrey-Chambertin, Vosne-Romanée, Aloxe-Corton, Pommard enz.

Deze middag ontkurkten we een Chorey-les-Beaune "Les Bons Ores" van Domaine Guyon uit 2003. Gezien het hier een rode Bourgogne betreft, is de druivenvariatie uitermate rechtlijnig: 100% Pinot Noir. Het millésime 2003 was in de Bourgogne, net als in zoveel andere gebieden in Frankrijk, geweldig door de zon gestoofd (année de la canicule). Dit zorgde overigens voor heel wat problemen in de wijngaarden want de zon zorgde voor lage rendementen en zeer rijpe wijnen met de nodige vraagtekens rond bewaarpotentieel.

De wijn heeft een mooie, heldere, kersenrode kleur zonder merkbare verouderingsverschijnselen. In de neus vinden we een harmonieus en rijkgeschakeerd samenspel van kersen op alcohol, aal- en kruisbes, blonde tabak, zoethout en lichtjes gerookte toetsen. De wijn is reeds mooi versmolten, de tannines zijn soepel en de fruitigheid wordt aangevuld door fijne zuren. De wijn is nu op zijn hoogtepunt en mag zonder aarzelen geschonken worden.

Blog Image

  • Reacties(0)//www.wijnblog.be/#post9