Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Château Puygueraud 2004

Degustatienota'sGeplaatst door pvo 14 aug, 2007 01:42

We vinden Château Puygueraud terug binnen de AOC Bordeaux Côtes de Francs, een regionale AOC ten oosten van de AOC Saint-Emilion. De Merlot druif speelt hier een dominante rol. Het domein behoort toe aan de familie Thienpont die ook de châteaux Larcis Ducasse, Pavie Macquin (beide Saint-Emilion) en Vieux Château Certan (Pomerol) tot hun bezittingen mogen rekenen.

Behalve Merlot (+/- 50%) vinden we ook Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en zelfs wat Malbec terug. De wijn wordt op eikenhouten vaten gestoken waarvan zo'n 40% nieuw en de rest gebruikt over 1 of 2 jaar.

De wijn heeft een mooie, sombere, paars/violette kleur. De neus biedt ons een waaier van rijp donker fruit (cassis, braam, zwarte kers), wat gegrilde en houtachtige toetsen en een aangename kruidigheid. Het fruit drijft ook boven in de smaak. Daarnaast is er echter een wat bittere, vegetale toets. De Puygueraud 2004 is een mooie maar zeker geen grootse wijn.

Blog Image

Voor meer info over de producent: www.puygueraud.com

  • Reacties(0)//www.wijnblog.be/#post8