Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

La Dame de Maucaillou 2006

Degustatienota'sGeplaatst door pvo 06 aug, 2007 02:28

Château Maucaillou is een wijnkasteel uit de AOC Moulis, een gemeentelijke AOC uit de Médoc. Wie Médoc zegt, zegt uiteraard Bordeaux en dat is waar we ons inderdaad bevinden. De witte La Dame de Maucaillou is zelf namelijk geen Mouliswijn maar een Bordeaux.

Deze wijn wordt vervaardigd van Sémillon en Sauvignon Blanc druiven. De editie 2006 was goed voor de droge, witte wijnen uit de Bordeaux regio en dit geldt ook voor onze La Dame de Maucaillou. De neus is heel typerend Sauvignon uit de Bordeaux met grassigheid, groene appel (Granny Smith) en citrus. Ook in de smaak komt de tintelend fris-zurige smaak van de Granny Smith en de citrusvruchten volop naar boven. Deze wijn is bijzonder "vif" en fris en wordt daarom een heel aangename metgezel op warme, zomerse dagen zoals vandaag.

Voor meer info over de producent: www.chateau-maucaillou.com

  • Reacties(0)//www.wijnblog.be/#post6