Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Domaine de Beaurenard 2002

Degustatienota'sGeplaatst door pvo 06 aug, 2007 01:24

De Domaine de Beaurenard 2002 die we vandaag proefden, is een rode Châteauneuf-du-Pape. Een herkomstbenaming uit de Rhône die - gelet op haar reputatie - nog weinig introductie behoeft. Deze Domain de Beaurenard wordt hoofdzakelijk gevinifieerd van de volgende druiven: Grenache (70%), Syrah (10%), Mourvèdre (10%) en Cinsault (6%).

2002 wordt vaak aanzien als een moeilijk jaar in de Rhône. De wijnen mankeren wat aan concentratie, fruit en rijpheid. Deze Beaurenard toont ons echter dat er ook in moeilijke jaren voortreffelijke wijnen kunnen gemaakt worden.

De kleur is inderdaad wat aan de bleke kant (eerder rood dan purper) en redelijk doorzichtig. De geur onthult ons een palet van mooie tonen zoals zoethout, kirsch, garrigues kruiden, donker fruit, en op alcohol opgelegd fruit. De kruidigheid komt ook terug in de smaak en de wijn is op dit ogenblik zeer aangenaam om drinken.

Blog Image Voor meer info over de producent: www.beaurenard.fr

  • Reacties(0)//www.wijnblog.be/#post5