Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Condrieu "Les Ravines" 2002

Degustatienota'sGeplaatst door pvo 01 aug, 2007 08:09

Gisteren een fles Condrieu "Les Ravines" 2002 van Robert Niero geopend. De AOC Condrieu ligt in het Rhône gebied en er wordt uitsluitend witte wijn geproduceerd van de viognier druif. De AOC Condrieu is een klein wijngebied (125 ha) en de viognier is bovendien een moeilijk te verbouwen druivensoort. Het mag dan ook niet verwonderen dat Condrieu-wijnen eerder schaars en nogal prijzig zijn.

Viognier-getypeerde wijnen worden volgens de gangbare normen het best jong gedronken en ik kan dit enkel beamen. Hoewel de goede producenten er in slagen om wijnen te maken die best tegen veroudering bestemd zijn, verliezen ze snel de florale expressies die ze tijdens hun jeugd bezitten.

Deze "Les Ravines" is in het glas beduidend geler van kleur dan op het ogenblik van aankoop in 2004/2005. Ook de aroma's zijn merkbaar gewijzigd. De frisse, florale (acaciabloesem) en fruitige (abrikoos) toetsen zijn vervangen door "zwaardere" aroma's zoals honing, noten en gedroogde steenvruchten. In de smaak merken we vooral dat deze wijn geëvolueerd is van een aperitief- tot maaltijdwijn. De rondeur en warme gloed (13% alcohol) zijn er nog maar het frisse aspect is vervangen door duidelijk meer belegen smaakimpressies.

Blog Image

Voor meer info over de producent: www.vins-niero.com.

  • Reacties(2)//www.wijnblog.be/#post3