Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

WineLibrary TV is back!!!

WijnweetjesGeplaatst door pvo 21 feb, 2016 20:15

Kort berichtje aan alle wijnliefhebbers.

10 jaar geleden startte een toen nog relatief onbekende Gary Vaynerchuck met WineLibrary TV. Een soort van videoblog waarin wijnen live werden geproefd en voorzien van commentaar. Saai? Neen, want Gary V deed veel meer dan enkel wat walsen, snuiven en proeven. Via WineLibrary TV probeerde hij de wijnwereld te beïnvloeden en te veranderen.

Gary V probeerde zijn fans - Vayniacs genoemd - de weg te doen vinden naar nieuwe wijnen en andere druivenvarianten, streed een ware kruistocht tegen overgeëikte wijnen en riep iedereen op om vooral de eigen mening en smaak te blijven ontwikkelen.

Ik heb zelf enorm veel genoten van de bijwijlen legendarische episodes en kon de intro van de show mee opdreunen als een Pavloviaans hondje. smiley Maar bovenal heeft de show me enorm veel geleerd over de verscheidenheid van de wijnwereld en het belang om zelf een oordeel te vormen over wijn en daar trouw aan te blijven.

Ik was dan ook heel erg teleurgesteld toen Gary V zo'n 5 jaar terug aangaf dat aflevering 1000 het einde van de show zou inhouden. Maar kijk, vandaag kondigde Gary V compleet onverwacht de terugkeer aan van WineLibrary TV en plaatste hij aflevering 1001 online.

Excellent nieuws dus voor de wijnliefhebbers die houden van een amusante "wineshow" gepresenteerd door een licht hyperkinetische presentator.

"We're going to change the wineworld, whether you like it or not"

Links naar WineLibary TV en episode 1001:

http://tv.winelibrary.com/

https://www.youtube.com/watch?v=CUe_xtK8aSg&feature=youtu.be

  • Reacties(1)//www.wijnblog.be/#post245