Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Wedstrijd Megavino 2013

WijnevenementenGeplaatst door pvo 24 sep, 2013 22:03
Wanneer de bladeren beginnen te verkleuren en de zon steeds lager staat aan de hemel, weet de wijnliefhebber dat zijn favoriete seizoen er zit aan te komen: de herfst. En wie herfst zegt, zegt wijn en dat in alle smaken en kleuren. De grootwarenhuizen schieten vaak het vroegst uit hun slof met hun wijnfestivals. Maar ook de lokale wijnhandelaars laten zich niet onbetuigd en stellen met gepaste trots nieuwe aanwinsten en oogstjaren aan u voor. Maar de herfst is natuurlijk ook de periode van allerhande wijnfestivals en -salons.

En wie aan wijnsalons denkt, kan niet rond Megavino heen. De referentie voor de Belgische wijnliefhebber die, zoals steeds, in oktober naar Brussel zal worden gelokt voor een heuse vineuze verkenningstocht. En naar goede gewoonte mag ook wijnblog.be zijn lezers de kans geven voor een super bezoek aan de editie 2013 van Megavino. We geven 5x een duoticket weg en ik verklap alvast dat het speciale tickets zijn!Megavino 2013 blijft trouw aan het succesvolle concept van de voorbije jaren. Bovendien blaast Megavino 15 kaarsjes uit en pakt het voor deze feesteditie stevig uit. Centraal gastland dit jaar is Spanje, een heuse wijnreus met zijn 3e stek onder de producerende landen. Bijzonder leuk vind ik dan weer dat niet alle aandacht naar pakweg Rioja uitgaat maar dat men zal proberen om alle Spaanse wijnregio's in het voetlicht te plaatsen. Om die reden alleen al is Megavino een bezoekje waard. Maar er is meer. Behalve de "klassiekers" onder wijnlanden, komen ook de vroegere Oostbloklanden steeds prominenter voor op de gastenlijst. En het Belgische wijnpaviljoen (waar een 12tal wijnbouwers uit eigen land hun wijnen zullen laten proeven) is gelukkig ook weer van de partij.


UPDATE! Wedstrijd is inmiddels afgesloten. Winnaars krijgen bericht.

Wedstrijd: gratis toegang voor Megavino 2013 op zaterdag 19 oktober met unieke sherry degustatie in het Spaans proeftheater!

Wijnblog.be mag dit jaar opnieuw een aantal gratis toegangstickets voor Megavino aanbieden!

Wat moet je hiervoor doen? Gewoon even onderstaande wedstrijdvraag beantwoorden.

Gezien je toegangsticket je ook de kans biedt op een unieke sherry degustatie gaat de wedstrijdvraag dit jaar over deze versterkte wijn. Uit welke streek in Spanje komt de sherry vandaan? Weet je het antwoord? Stuur dan als de bliksem je antwoord samen met je gegevens (naam en adres) door naar wedstrijd@wijnblog.be.

Extra: je toegangsticket (voor 2 personen) is geldig voor zaterdag 19 oktober 2013 en bezorgt je meteen ook een plaats voor het bijwonen van een exclusieve, becommentarieerde VIP proeverij van een aantal uitgelezen sherry wijnen in het Spaans proeftheater om 14.00 u. Ik geef de naam van de gelukkige winnaars door aan de organisatie en de documenten voor toegang en proeverij zullen op 19/10 bij het onthaal van Megavino op hen liggen wachten.

Snel wezen is wel de boodschap want deze wedstrijd wordt bovendien ook aangekondigd via Twitter!

Megavino praktisch

Megavino vindt plaats van 18-21 oktober 2013 in Paleis 1 van Brussels Expo op de Heizel.

OPENINGSUREN:
Vrijdag 18/10 van 18 tot 23u.
Zaterdag 19/10 van 12 tot 20u.
Zondag 20/10 van 10 tot 19u.
Maandag 21/10 van 10 tot 18u.

TOEGANGSPRIJS:

Dagticket 10€, degustatieglas en beurscatalogus inbegrepen

Het uitgebreide programma met alle activiteiten die op de diverse stands worden voorzien en alle nuttige info over de aanwezige exposanten/wijnbouwers vindt u op www.megavino.be.

  • Reacties(1)//www.wijnblog.be/#post232