Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Wedstrijd Megavino 2012

WijnevenementenGeplaatst door pvo 03 okt, 2012 00:57

Het reisverslag over onze Loiretrip zal nog even op zich laten wachten want.....Megavino 2012 komt er aan! En dat vieren we met een leuke wedstrijd! Wijnblog.be mag van organisator Alain Bloeykens niet alleen een aantal vrijkaarten weggeven maar er valt ook een zeer leuke VIP proeverij van Oostenrijkse wijnen te verdienen!

Megavino 2012 wordt ongetwijfeld weer een wijnevenement om duimen en vingers van af te likken. Het mooiste wijnsalon van België blaakt bovendien van gezondheid: een bijzonder fraai gastland Oostenrijk dat smeekt om (her)ontdekt te worden door de wijnliefhebber, een duizelingwekkende 350 exposanten uit meer dan 30 landen (er moesten voor het eerst in de geschiedenis van Megavino exposanten geweigerd worden), meer dan 50 verschillende workshops, demo's en becommentarieerde proeverijen, een paviljoen exclusief gewijd aan Belgische wijnen en ga zo maar door.

Toch nog niet overtuigd? Misschien dat wat cijferwerk u weet te charmeren. Het salon daagt u uit om meer dan 10.000 m2 aan wijnoppervlakte te verkennen en klokte de vorige jaren af op om en bij de 25.000 bezoekers. Gastland Oostenrijk pakt op het centrale paviljoen uit met de grootste delegatie van Oostenrijkse producenten en wijnen die ooit in België opgevoerd werd. Bovendien is de stand uitgerust met een eigen 'Tasting Room' waar 3 dagen lang non stop becommentarieerde themaproeverijen plaatsvinden. Daarnaast zijn ook de "usual suspects" Italië, Spanje en Frankrijk weer massaal van de partij en weten ze elk hun eigen accenten naar voor te brengen.

UPDATE! Wedstrijd inmiddels afgesloten, gelieve geen antwoorden meer in te sturen!

Wedstrijd: gratis toegang voor Megavino 2012 en kans op VIP proeverij Oostenrijkse wijnen!

Wijnblog.be mag dit jaar opnieuw een aantal gratis toegangstickets voor Megavino aanbieden!

Wat moet je hiervoor doen? Gewoon even onderstaande wedstrijdvraag beantwoorden.

Oostenrijk is bij ons toch iets minder bekend als wijnland dan pakweg Frankrijk of Italië. Het land staat bij wijnliefhebbers echter reeds langer bekend als producent van uitstekende wijnen. Vooral in wit is er één autochtone druif die veel furore maakt. Ken je ze? Stuur dan als de bliksem je antwoord samen met je gegevens (naam en adres) door naar wedstrijd@wijnblog.be. (Tip: de kleur van de Hulk)

Extra: exclusieve, becommentarieerde VIP proeverij (voor 2 personen) van Oostenrijkse wijnen op zaterdag 20/10 om 13.00 u. Diegene die als eerste het correcte antwoord geeft op de wedstrijdvraag en me bovendien ook kan zeggen hoe het nieuwe wijnprogramma van Alain Bloeykens heet dat vanaf volgende week zaterdag op Eén zal worden uitgezonden, sleept dit fraai arrangement in de wacht! Ik geef de naam van de gelukkige winnaar door aan de organisatie en de documenten voor toegang en proeverij zullen op 20/10 bij het onthaal van Megavino op hem/haar liggen wachten.

Snel wezen is wel de boodschap want deze wedstrijd wordt bovendien ook aangekondigd via Twitter!

Megavino praktisch

Megavino vindt plaats van 19-22 oktober 2012 in Paleis 3 van Brussels Expo op de Heizel.

OPENINGSUREN:
Vrijdag 19/10 van 18 tot 23u.
Zaterdag 20/10 van 12 tot 20u.
Zondag 21/10 van 10 tot 19u.
Maandag 22/10 van 10 tot 18u.

TOEGANGSPRIJS:
-dagticket 10€, degustatieglas (gestileerd door cartoonist Marec!) en beurscatalogus inbegrepen
-reductiebon ter waarde van 3€ vindt u de komende weken in verschillende kranten, week- en maandbladen

Het uitgebreide programma met alle activiteiten die op de diverse stands worden voorzien en alle nuttige info over de aanwezige exposanten/wijnbouwers vindt u op www.megavino.be/nl/.

Vanaf volgend weekend doet u er ook best aan om even af te stemmen op Vlaanderen Vakantieland. Gedurende 7 weken zullen Alain Bloeykens en Ben Roelants op verkenning gaan door Frankrijk, toch nog steeds het gidsland bij uitstek voor menig Belgische wijnliefhebber. Meer info vind je hier.

  • Reacties(1)//www.wijnblog.be/#post227