Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Belgovino

WijnevenementenGeplaatst door pvo 12 apr, 2012 00:41

Als u nog geen weekendplannen gemaakt hebt dan is een bezoekje aan het Trammuseum in Brussel misschien geen slecht idee. Neen, ik maak geen flauwe woordspeling op de staking bij de MIVB (ik zou niet durven!) maar verwijs naar een vineuze activiteit. Aanstaande zondag gaat daar immers de 3e editie van Belgovino door, een wijnsalon waarbij bijna uitsluitend wijnen van Belgische wijnbouwers in het buitenland worden voorgesteld.

Liefst 39 Belgische wijnbouwers zullen er u graag hun wijnverhaal vertellen. Soms gaat het om pure liefhebberij, soms steekt er een groot investeringsverhaal achter. Maar allen hebben maar één passie: goede wijn maken en deze aan uw smaakpapillen voorschotelen.

U denkt misschien dat het hier om een aantal kneusjes gaat die wat in de marge zitten te prutsen in godvergeten uithoeken van Frankrijk? Hmm, toch maar even bij de les blijven! Zullen ondermeer aanwezig zijn: Ch. La Marzelle en Ch. Franc Mayne (beide van Grand Cru Classé formaat) uit Saint-Emilion, Ch. de Mansenoble uit de Corbières, Ch. Vieux Maillet uit Pomerol, Dom. Guffens-Heynen uit Bourgogne (bekijk ook even deze bijdrage), Ch. Castigno uit Languedoc-Roussillon (sportliefhebbers, herinner u "Vive le vélo" van vorige zomer!) en Dom. LePLan-Vermeersch uit de Côtes-du-Rhône.

De volledige lijst van aanwezige wijnbouwers vindt u overigens hier. U vindt er tevens de link naar de websites van de wijndomeinen in kwestie. Ideaal om uw bezoek voor te bereiden. Overigens, respect voor de organisator van dit event om even de moeite te nemen om die informatie mee op te nemen op de site. Het ziet er uit als een simpele lijst met 39 klikbare linkjes maar geloof me als ik zeg dat slechts zeer weinig organisatoren tijd investeren om deze informatie (nochtans redelijk onontbeerlijk) voor de wijnliefhebber beschikbaar te stellen.

Praktische details

Organisatie: Vino Magazine

Plaats: Trammuseum - Tervurenlaan 364b - 1150 Brussel

Datum: zondag 15 april, van 11 tot 18u

Toegang: 10 € per persoon

Openbaar vervoer: Metro Montgomery + tramlijnen 39 of 44. Andere tramlijnen: 36, 42 of 94. Halte: Trammuseum.

Contact: belgovino@vinopres.com

Website: www.belgovino.be

  • Reacties(0)//www.wijnblog.be/#post219