Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Wedstrijd Megavino!!!

WijnevenementenGeplaatst door pvo 08 okt, 2011 00:56

Wijnblog.be is aan zijn 200ste blogpost toe en dat vieren we graag met een extraatje voor de lezers van deze site.

Heel binnenkort mag u hier overigens het relaas verwachten van een anderhalfuur durend interview dat ik onlangs had met Beyers Truter, één van de meest legendarische wijnmakers uit Zuid-Afrika. Maar dat moet nog heel even wachten want ik heb eerst wat "goodies" te verdelen voor de liefhebbers van het Megavino wijnsalon dat binnenkort plaats vindt in Brussels Expo op de Heizel.

Moet Megavino eigenlijk nog voorgesteld worden? Ik mag hopen van niet! Megavino is reeds sinds ettelijke jaren het grootste wijnevenement van België en maakt zich op voor zijn 13e editie! U bent nog niet echt overtuigd? Wat dacht u van meer dan 10.000 m2 aan salonoppervlakte, meer dan 300 exposanten uit bijna 30 landen en een totaal van meer dan 10.000 te proeven wijnen!

De slogan voor dit jaar wordt ongetwijfeld "Bienvenue en France" want onze zuiderburen zullen zowat 1/3 van de totale salonoppervlakte voor hun rekening nemen. De vorige jaren kwamen de regio's van Bordeaux en Languedoc uitvoerig aan bod tijdens Megavino. Voor deze editie is er echter sprake van een heuse Franse "big bang" want alle wijngebieden worden in één gigantisch paviljoen (een soort van Frans dorp) voorgesteld. Meer dan tijd om eens wat "vergeten" stukjes uit de Franse wijngaard te (her)ontdekken. Zo kan u naar hartelust gaan grasduinen in de wijnen van Beaujolais (waar de zeer mooie jaargangen 2009 en 2010 voorgesteld zullen worden) of uw wijnkennis bijspijkeren door micro AOC's genre Saint-Pourçain of Plaimont aan uw wijnpalet te onderwerpen.

Maar Megavino biedt natuurlijk veel meer dan enkel Franse wijn. Zo kan u dit jaar ook de wijnen van Luxemburg ontdekken. Onze kleine buurstaat maakt best aantrekkelijke wijnen maar vliegt steevast onder de aandachtsradar. Daarnaast zal Spanje uitpakken met een volledig vernieuwd paviljoen en trekt Italië alle registers open om ons te verleiden. Maar vergeet ook zeker Zuid-Afrika niet dat u heel wat klassewijnen zal voorschotelen. Megavino biedt andermaal een uitstekende kans om uw wijnkennis te verbreden!

Last but not least wil ik nog een lans breken voor de aankleding van Megavino. Een bezoek aan dit wijnsalon staat niet gelijk aan monotone stands waar wijnbouwers vechten om hun wijn uit te schenken. Megavino is vooral een salon waar u in een aangenaam kader op wijnontdekking kan gaan. Mooi ingerichte paviljoenen en ruime doorgangen maken van een bezoek aan Megavino een leuke en leerrijke vineuze uitstap.

Wedstrijd: gratis toegang voor Megavino 2011!

Wijnblog.be mag dankzij de sympathieke medewerking van de organisatoren een 20-tal gratis toegangstickets voor Megavino 2011 aanbieden!

Wat moet je hiervoor doen? Gewoon even onderstaande wedstrijdvraag beantwoorden.

Frankrijk zal massaal aanwezig zijn op Megavino 2011. In tegenstelling met de vorige edities zullen onze buren ditmaal niet één specifieke regio belichten maar wel alle Franse wijngebieden aan de wijnliefhebber voorstellen. Geef je favoriete Franse wijnregio op en de reden waarom deze regio voor jou de voorkeur geniet. Stuur je antwoord samen met je gegevens (naam en adres) zo snel mogelijk door naar wedstrijd@wijnblog.be.

Extra: diegene die het meest begeesterende antwoord (voor afsluiting van de wedstrijd) instuurt, krijgt behalve de gratis toegangskaart ook nog een leuke fles Franse wijn toegestuurd!

Snel wezen is de boodschap want deze wedstrijd wordt ook aangekondigd via de Twitter-account!

UPDATE: de wedstrijd is inmiddels afgesloten. De winnaar van de fles wijn ontvangt binnenkort een mailtje van me.

Megavino praktisch

Megavino vindt plaats van 21-24 oktober 2011 in Paleis 3 van Brussels Expo op de Heizel.

OPENINGSUREN:
Vrijdag 21/10 van 18 tot 23u.
Zaterdag 22/10 van 12 tot 20u.
Zondag 23/10 van 10 tot 19u.
Maandag 24/10 van 10 tot 18u.

TOEGANGSPRIJS:
- dagticket 10€, degustatieglas (gestileerd door cartoonist Marec!) en beurscatalogus inbegrepen
- reductiebon ter waarde van 3€ vindt u de komende weken in verschillende kranten, week- en maandbladen

Het uitgebreide programma met alle activiteiten die op de diverse stands worden voorzien en alle nuttige info over de aanwezige exposanten/wijnbouwers vindt u op www.megavino.be. Vergeet zeker niet om even te checken wat er zoal staat te gebeuren in het Franse dorp dat zomaar liefst 1/3 van de totale beursoppervlakte zal omvatten!


  • Reacties(3)//www.wijnblog.be/#post200