Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Test uw kennis...

World Wine WebGeplaatst door pvo 28 jul, 2011 01:12

...van de Franse wijngebieden!

Via Twitter (Txs for sharing @vinotwit! Txs for RT @theoheselmans!) deze namiddag een link doorgekregen naar een site waar je een leuke test voorgeschoteld krijgt. Je krijgt 20 benamingen van Franse wijngebieden (bekende maar ook vééééél onbekende) op je afgevuurd die je vervolgens zo snel mogelijk op de kaart moet lokaliseren.

Je vindt de tool op: http://www.jeux-geographiques.com/jeux-geographiques-Vignobles-de-France-_pageid88.html

Toegegeven, gebieden zoals Azay-le-Rideau, Côtes de Brulhois en Apremont klinken me ook niet meteen vertrouwd in de oren. Maar onder tijdsdruk van de wegtikkende seconden doet een mens soms wel heel domme dingen. Listrac is in de Bordeaux gesitueerd, Lirac daarentegen in de Rhône. Wist ik wel maar toch maar lekker verkeerd geklikt en 0 punten uiteraard!

Niet enkel een leuk spelletje maar het helpt je ook ECHT wel goed om wijngebieden op de kaart van Frankrijk te situeren. Uiteraard moet je je geen bal aantrekken van al die obscure wijngebieden waar geen mens ooit van gehoord heeft. Maar een beetje wijnliefhebber moet toch in staat zijn om pakweg Médoc in een straal van zowat 50 km op de kaart te zetten. Voor de meer geoefende wijnliefhebber is dit speeltje dan weer interessant om wijngebieden zo nauwkeurig mogelijk te situeren. U weet immers perfect dat Touraine en Bonnezeaux wijngebieden uit de Loire zijn, maar weet u ook waar precies in de Loire?

Ik zou zeggen "give it a go" en aarzel niet om je scores als comment op dit artikel achter te laten. Mijn eerste poging leverde me 39.000 en een kluts op. Na een 20-tal pogingen ben ik toch vlot boven de 50K geraakt.

Oh ja, nog dit! De kaart van de Franse wijngebieden lijkt u een beetje de ver-van-mijn-bed-show? No problem! Probeer eens hoe het gesteld is met uw kennis van Belgische steden? Verbazend hoe een mens er in kan slagen om in dit kleine land er toch nog meer dan 100 km naast te zitten. En dan heb ik het zelfs niet eens over kleine stadjes diep in het zuiden van België.

http://www.jeux-geographiques.com/jeux-geographiques-Villes-de-Belgique-Steden-van-Belgie-_pageid97.html

Have fun!!!

  • Reacties(3)//www.wijnblog.be/#post192