Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

21 juli = boodschappen!

VariaGeplaatst door pvo 21 jul, 2011 23:24

Wat doet een mens zoal op de nationale feestdag? Nat worden zal voor menig medemens wellicht een vaste routine zijn gezien het toch steeds regent op 21 juli. Mijn echtgenote en ikzelf maken er reeds sinds enkele jaren een gewoonte van om dan boodschappen te gaan doen in de Auchan van Roncq.

Saaie boodschappen.....

Maar met misschien een kleine vineuze troostprijs?

Du jamais vu! Eén fles Champagne kopen + één gratis. Deed me even terugdenken aan de crisis einde 2008. Toen kon je ook koopjes doen want de verkoop van Champagne kelderde en de producenten probeerden toen met superpromo's het tij te doen keren. Maar een 50% reductie? Zelfs toen niet gezien.

Ik ken het huis wel niet en veel proefnota's over hun gamma zijn er niet meteen te vinden. Volgende week maandag zullen we alvast eens een flesje opentrekken.

UPDATE

Inmiddels flesje van opengetrokken. Leuk glas Champagne, behoorlijk jeugdig voor een millésime uit 2002, vooral Chardonnay getypeerd. Door de promo (1 kopen + 1 gratis) komt dit op een democratische 17,5 euro per fles. Aan de normale prijs van 35 euro niet meteen aan te raden.

  • Reacties(0)//www.wijnblog.be/#post190