Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

WineTwunch

World Wine WebGeplaatst door pvo 17 jun, 2011 00:22

Wijnliefhebbers & social media = goeie combo! Via sociale netwerksites zoals Twitter kan een leuk idee plots heel snel vorm krijgen.

Ik plaatste enkele dagen terug een reactie op Gary Vaynerchuk's Daily Grape en dit kreeg een onverwacht en leuk vervolg op Twitter. Filip Salmon (auteur van het boek "De 50 beste wijnhandels in Vlaanderen") wil graag de twitterende Belgische wijnliefhebbers wat beter in kaart brengen. Na wat over en weer getweet met @filipsalmon en @jellederoeck lanceerde Filip plots het geweldige idee voor een WineTwunch.

Een watte? Hoor ik u zo denken. Twitterfanaten zijn sinds enige tijd reeds vertrouwd met het concept van "twunch", een samentrekking van Twitter en lunch. Bedoeling is dat gelijkgestemde zielen via Twitter met elkaar afspreken voor een lunchmeeting. Een soort van groepsgebonden blind date als het ware. Een WineTwunch is in feite net hetzelfde, zij het dat het hier de bedoeling is om wijnliefhebbers samen te brengen voor een lunch EN uiteraard een bijhorend glas wijn.

Waar mikken we op? De WineTwunch zal naar alle verwachting doorgaan in Brussel (is tenslotte centraal gelegen + heel wat mensen werken er) en staat gepland voor einde juni of eerste helft van juli. Filip zal de komende dagen een Doodle opzetten om uit te maken welke datum voor de meeste wijnliefhebbers het best geschikt is.

Wil je er ook bij zijn? Check dan als de bliksem je Twitter account en doe een search op #winetwunch. Binnenkort zie je daar dan wel de concrete details voor de WineTwunch opduiken of op zijn minst de link naar de Doodle poll. Alternatief kan je de nodige info ook opsnorren door @filipsalmon of @wijnblogbe te volgen.

Tot op de eerste WineTwunch! Cheers!

UPDATE!!!

Datum en locatie voor de WineTwunch zijn gekend! Een en ander zal plaats vinden in Antwerpen op donderdag 30 juni.

Wil je er bij zijn? Check Twitter en zoek op #winetwunch.

  • Reacties(0)//www.wijnblog.be/#post185