Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Eigen kweek

VariaGeplaatst door pvo 01 mrt, 2011 23:51

Op StuBru is het deze week één en al "eigen kweek", een week met niets anders dan muziek van eigen Belgische bodem. Ronduit fantastisch initiatief trouwens. Ben zelf al heel wat deuntjes tegen gekomen waarvan ik dacht "tiens, is dit Belgisch?".

Wijnblog.be wil niet achter blijven en kan vandaag ook uitpakken met een "eigen kweek". En het is ook 100% Belgisch! In alle eerlijkheid, het werd wel gevierd met enige flessen Champagne (Frans), Vinho Verde (Portugees), Bourgogne (opnieuw Frans) en een legendarische fles Saxa Calida van 2007 (Italiaans).

Domein: Château Vergote

Cuvée: Super Excelsior "Hanne"

Mise en bouteille: 1/3/2011

Herkomst: Appellation Brugeoise Controlée

Inhoud: 47 cm; 2,55 kg

Suikergehalte: 69 bij laatste controle

Houdbaarheid: liefst onbeperkt

Degustatienota: zeer uitgesproken vrouwelijke aroma's, jeugdig, frivool, lichte hint van talg en andere babyvetten, duidelijk storende invloed van Mustela, voorlopig geen alcoholische impressie

Extra's: geboekt onder het peterschap en beschermingsprogramma van een tweetal eminente wijnliefhebbers

Voor diegenen die het nog niet door zouden hebben, schrijver dezes is dolgelukkig, hyper emotioneel, licht tot ernstig euforisch, extreem trots en iewat alcoholisch verblijd met zijn kersverse dochter!!!!

  • Reacties(9)//www.wijnblog.be/#post170