Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Oude wijn

World Wine WebGeplaatst door pvo 15 sep, 2007 00:10

Stel dat je je wederhelft of een vriend wil verrassen met een fles wijn uit zijn/haar geboortejaar. Waar haal je in godsnaam een fles uit 1985, 1979, 1969 enz. vandaan??? De lokale supermarkt kan je alvast niet veel soelaas brengen.

Blog Image

Geen nood. In België worden nogal wat wijnveilingen georganiseerd en daar komen uiteraard wel wat belegen flessen onder de hamer. Overigens heel plezierig om eens van dichtbij mee te maken. Maar wel goed uitkijken naar de veilingvoorwaarden. Ik heb wel al eens iemand bleek zien wegtrekken toen hij plots doorkreeg dat de afgeklopte prijs deze per fles was en niet voor de hele kist zoals hij in gedachten had tijdens het enthousiaste bieden.

Volgende verkoopzalen houden meerdere wijnveilingen per jaar:

Veilinghuis Sylvie's te Sint-Niklaas: www.veilingsylvies.be

Verkoopzaal Jordaens te Mortsel: www.jordaensnv.be

Online wijnveiling WineBid (USA): www.winebid.com

Ook op eBay kan je terecht: www.ebay.be

Daarnaast zijn er ook gespecialiseerde handelaars in aan- en verkoop van oude wijnen:

Belgium Wine Watchers, Schoten: www.belgiumwinewatchers.com

Ook bij Divino in Dendermonde wat klassiekers: www.divino.be

  • Reacties(1)//www.wijnblog.be/#post17