Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Wijn van den Aldi

WijnweetjesGeplaatst door pvo 15 sep, 2010 00:09

Ik ben net een paar dagen terug uit Wenen en nog volop bezig met aantekeningen en foto's bijeen te harken voor een klein reeksje artikels. Ik probeer de komende dagen iets online te zetten.

Maar in afwachting daarvan eerst nog een tussendoortje. Ik vond vandaag de volgende interessante referentie in de reclamefolder van de Aldi: Les deux Rhônes, Côtes du Rhône Villages, 2007.

De naam deed een belletje rinkelen en ja hoor, een tijdje terug kocht ik van dit domein de Châteuneuf du Pape 2007. Collega-blogger Vinejo was zeer enthousiast over deze wijn en ik besloot om alvast enkele flesjes in te slaan. De Châteuneuf komt niet van de Aldi maar kan je verkrijgen bij Dirk Grandry en kreeg van R. Parker een indrukwekkende score van 96 mee. Tot nu toe wel nog geen fles van opengetrokken (is ook nog een beetje vroeg daarvoor) en ik kan dus nog niet meegeven of dit inderdaad zo'n superwijn is.

De Côtes du Rhône Villages van dit domein is afkomstig van wijnstokken die net buiten het AOC gebied van Châteauneuf du Pape vallen en wordt aangevuld met wijn die niet weerhouden werd voor de grote cuvée. Een C-d-R uit het steengoede jaar 2007, met een grote broer die 96 Parkerpunten verzameld heeft (en die er zelf overigens ook een meer dan fraaie 90 krijgt van nonkel Bob) en een best bescheiden prijskaartje van net geen 8 euro. Too good to be true? Op het forum van Wijnliefhebbers merk ik wat aarzeling maar ik ga me morgen toch maar een kartonnetje inslaan denk ik.

UPDATE 15/9/2010

Net geproefd! Mooie neus met volop garrigues kruiden (met thijm in de hoofdrol), zoethout, kersen op alcohol (kirsch) en wat violet. Zeer droogtrekkend, impressies van klein rood, zurig fruit (aalbes, noorderkrieken), zeer peperig (witte peper). Nog harde tannines. Geen allemansvriend! Ik heb toch wat twijfels of dit in orde komt. Best eerst proeven vooraleer u hier een aantal kartons van in slaat.

  • Reacties(0)//www.wijnblog.be/#post151