Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Wijnblog goes Vienna

VerslagenGeplaatst door pvo 08 sep, 2010 23:44

Wijnblog.be trekt er op uit voor een 4-daags bezoekje aan Wenen! Een sympathieke Conversation Starter van het communicatiebedrijf Talking Heads zorgde er voor dat wijnblog.be deel kan nemen aan een persreis georganiseerd in samenwerking met de Weense Dienst voor Toerisme.

Deze citytrip staat volledig in het teken van wijn & design en wil ons helemaal onderdompelen in de cultuur en viticultuur van de Oostenrijkse hoofdstad. Kende u Wenen voorheen enkel van de Wienerschnitzel en de Sachertorte? Wel, hou deze blog dan maar in de gaten de komende dagen!

De reis start morgen en neemt ons mee op verkenningstocht in de wijngaarden van Wenen. Wenen is in dit opzicht een redelijk unieke hoofdstad en telt zo'n 700 vierkante kilometer wijngaarden binnen zijn stadsgrenzen. Ik kan me overigens niet herinneren ooit al een glas Weense wijn geproefd te hebben en kijk dan ook erg uit naar de degustaties bij Weingut Rainer Christ en Weingut Mayer am Pfarrplatz (beiden lid van het WienWein consortium). Verder staan bezoekjes gepland aan de wijnbars Unger & Klein en Wein & Co. Ook cultureel worden we erg verwend met onder andere bezoeken aan het MuseumsQuartier, het Paleis Schönbrunn, het Hotel Palais Coburg en een architecturale stadswandeling. En zelfs bij de culturele uitjes wordt de link met wijn erg snel gemaakt. Zo heeft Palais Coburg één van de meest indrukwekkende historische wijnkelders (met een mythische collectie jaargangen van Ch. d'Yquem) van Europa en beschikt Palais Schönbrunn sinds enige tijd weer over een eigen wijngaard.

Ik kijk er in elk geval al erg naar uit. Vienna, here I come!

Meer info over Wenen: www.vienna.info

  • Reacties(0)//www.wijnblog.be/#post150