Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Festivalitis

WijnevenementenGeplaatst door pvo 07 sep, 2007 00:21

De wijnliefhebbers weten uiteraard dat september en oktober de maanden zijn waarin tal van supermarkten hun jaarlijkse wijnfestival houden. De nadruk ligt dan vooral op grote namen uit de Bordeaux en de Bourgogne en er worden vaak leuke (volume)kortingen aangeboden.

Dit jaar belooft extra interessant te worden omdat de eerste grote kasteelwijnen uit het nu al legendarische wijnjaar 2005 op de markt zullen worden gebracht. Keerzijde van de medaille: goedkoop zullen deze wijnen allerminst zijn!

Voor de wijnshoppers onder ons volgt hierna een lijstje met de data van diverse festivals:

Bij Carrefour/GB wordt de festivaldans ingezet op 18 september. Waarschijnlijk opnieuw 10% korting vanaf 24 flessen.

Colruyt is reeds van start gegaan met een nieuwe editie van hun cataloog "Klassewijnen". Kortingen van 5% tot 10% en nu wordt tijdelijk ook geen herverpakkingskost aangerekend voor kleine bestellingen.

Bij warenhuisketen Match start de wijnbeurs op 19 september en duurt het festijn tot 16 oktober.

Cora start op 8 oktober (Woluwe) en 9 oktober (andere vestigingen). Op 6 oktober wordt een grote degustatie (let op: toegang 20€) georganiseerd op de terreinen van Tour & Taxis (Brussel).

De grens oversteken naar Frankrijk is voordelig vanaf 18 september. In de verschillende vestigingen van Auchan start dan weer de Foire aux Vins die loopt tot 3 oktober. Let wel de startdatum kan licht verschillen naargelang de specifieke vestiging.

Bij Delhaize was nog geen nieuws te bespeuren maar vermoedelijk zal in oktober weer de gekende 5+1gratis actie gelanceerd worden.

  • Reacties(0)//www.wijnblog.be/#post12