Wijnblog.be

Wijnblog.be

Over deze blog...

Het is de bedoeling om op deze pagina’s bijdragen te plaatsen over recent geproefde wijnen. Het gaat hier dan uiteraard eerder over de persoonlijke appreciatie van een wijn dan over een puntenevaluatie à la Parker. Verder komt er ook ruimte voor andere wijntopics zoals verslagen over wijnuitstappen en –proeverijen, verwijzingen naar interessante wijnsites of artikels over wijn, allerhande wijnweetjes, aangekondigde wijnevenementen enz…

Beste wensen voor 2017!

VariaGeplaatst door pvo 30 dec, 2016 22:45
Aan alle wijnliefhebbers en lezers van deze blog,

Mijn beste wensen voor 2017! Ik wens jullie een spetterend en vreugdevol "Grand Cru" jaar toe! Ik hoop dat het komende jaar jullie mag verblijden met tal van nieuwe ontdekkingen en een karrenvracht aan zalige flessen.


Wat mij het afgelopen jaar vooral opviel:

- de enorme kwalitatieve vooruitgang van de Belgische wijnen (zowel wit als rood), en die echt wel deel mogen/moeten uitmaken van een gediversifieerde wijnkelder of -voorraad + hou zeker in het achterhoofd dat 2015 en 2016 zeer mooie jaargangen zijn voor ons land;
- de doodsteek van het dogma "nieuwe wereldwijnen = jong drinken, oude wereld = bewaarwijn" -> eens te meer is dit jaar voor mij duidelijk geworden dat wijnen uit pakweg Zuid-Afrika, Californië en Chili na 5-10 jaar meer fruit in het glas kunnen toveren dan wijnen uit bv. Bordeaux, Rhône etc.;
- het plezier van de ontdekkingstocht: dure flessen kopen kan iedereen mits voldoende geld op de bankrekening maar het doet toch zoveel meer plezier als je wat tijd investeert in eigen onderzoek. Zelfs in dure regio's als Bourgogne vallen heel wat mooie wijnen te sprokkelen als je zelf wat studiewerk verricht en de platgetreden paden verlaat;
- de voortdurende nood aan op maat gesneden en eenvoudige voorlichting: qua prijsniveau bieden wijnhandelaars een zeer mooi alternatief voor het standaardgamma van de supermarkten maar niet iedereen wil overdonderd worden door een shitload aan details over bv. microklimaat en opbrengst/hectare. "Wat is mijn druif en hoe/wanneer kan ik dit drinken?" zou nog meer het leitmotiv moeten zijn;
- de grilligheid van de natuur: 2016 zal in heel wat wijnstreken niet bepaald leuke herinneringen nalaten (Loire, Bourgogne, ...) en het moet er ons aan helpen herinneren dat wijn in essentie de bewerking van een landbouwproduct is met alle daaraan gekoppelde gevolgen;
- en met stip op nummer één: de immense passie en niet aflatende gedrevenheid van mensen die met wijn bezig zijn. Het bijna afgelopen jaar heeft me opnieuw weer ontroerd door zoveel mensen te mogen ontmoeten die professioneel of uit liefhebberij "zo vol zijn van wijn"!Wat brengt 2017?

Tja, ik heb geen kristallen bol helaas en dus zullen de weergoden beslissen over de jaargang 2017 en kan ik daar moeilijk voorspellingen over maken.

Persoonlijk denk ik dat 2017 geen makkelijk jaar wordt voor de wijnsector in België en dat om tal van redenen los van klimatologische omstandigheden.

De huidige generatie wijnconsumenten wordt volgens mij - ik heb hier geen statistische gegevens over verzameld om eerlijk te zijn - vooral gedragen door 40'ers, 50'ers en 60'ers. Mensen, zoals ikzelf, die geen "digital natives" zijn maar - wellicht - wel hun weg weten te vinden in de moderne informatiemaatschappij. De opkomende generatie van 20'ers en 30'ers staan op dat vlak veel verder. Voor hen zijn e-commerce en apps vaak al vertrouwder dan een bezoek aan een traditionele "winkel". Ik stel me dan ook de vraag of de wijnsector in België hier reeds voldoende op voorbereid is en ik vrees er een beetje voor. Uw aanbod online uitbreiden op een fraaie website is één zaak, maar de Millennials naar uw zaak krijgen is een ander paar mouwen.

Lang leve de competitie! Nauw aansluitend met het bovenstaande is dat de concurrentie zich enorm uitbreidt. Goed voor de wijnconsument, tenminste als die wat voorbereid op pad trekt en zich niet laat bedotten door pop-up websites die zogenaamde topwijnen beloven aan braderieprijzen. If it looks too good to be true, it ain't going to be true! Maar los daar van moet ik zelf wel vaststellen dat ik 1) weer meer wijn online gekocht heb dan in 2015 en 2) toch weer zelf - dus niet via een of andere tip, mail, sms of whatever - een nieuwe e-commerce site heb ontdekt (na vakantie in Italië) waar ik inmiddels reeds 3 bestellingen heb geplaatst. In een vrijgemaakte EU-markt, met de euro als standaard, is het online aanbod een factor om mee rekening te houden. Zeker als je weet dat transportkosten op vele sites beperkt zijn tot 1 à 2 euro/fles.

Wijn = belevenis. Maar ik merk daar nog te weinig van. Het antwoord is niet wijn verkopen maar wel wijn beleven! Ik meen - maar opnieuw dit is een persoonlijke opvatting - dat de toekomstige wijnliefhebber eerder gecharmeerd zal worden door een allesomvattend aanbod waarbij wijn een onderdeel is en niet zozeer de hoofdzaak. De huidige Gin-Tonic hype heeft iets in gang gezet waar wijn vooralsnog minder in slaagt, nl. een soort van holistische beleving, waarbij "life/family/goodtimes/food" perfect harmoniëren. Er is nog heel wat werk aan de winkel om dit in de praktijk om te zetten voor de Belgische wijnsector! En, neen, uw aanbod uitbreiden met exclusieve olijfolie en dergelijke zal daar niets aan veranderen. Sessies organiseren met een aanbod van wijn/food/other products, liefst in combo met "live food preparation/tasting" kan dat misschien wel.

Maar goed, wie ben ik om dit alles te beweren? Time will tell! We zien wel. Misschien loopt alles veel beter dan we ooit durfden dromen?

In elk geval, laat ons zeker het glas heffen op een fantastisch 2017!

Santé!!!!!  • Reacties(0)//www.wijnblog.be/#post251

G&T revisited

VariaGeplaatst door pvo 24 jun, 2013 23:30

Afgelopen weekend begon de zomer.....LOL.

Enfin, laat ons hopen dat het inderdaad ooit zomer wordt. In elk geval, str***weer of niet, zomer brengt bij mij de goesting naar boven voor 2 simpele maar fenomenale mix drinks: Gin/Tonic (G&T voor de vrienden) en Mojito.

Terwijl ik zaterdag in de lokale drankcentrale een voorraad water, bier, cécémel etc. insloeg, kreeg ik plots een wel heel aantrekkelijk rek spirits in het oog. Daaronder een soort of 4 gin en jawel, ik ontwaarde er ook Hendrick's. Ik had al één en ander gehoord als zou dit een soort Rolls Royce onder de gins zijn en besloot mezelf tot een verwennerijtje (ik grabbelde behalve de Hendrick's ook een fles Bombay Saphire mee!).

Bij de Prik&Tik zijn ze niet van gisteren en strategisch naast het rek gin stond een partij Fever Tree tonic opgesteld. Aha, laat het ons dan meteen maar even volgens de regels van de kunst doen en bij een upmarket gin ook een tonic van hetzelfde kaliber combineren.

Eenmaal thuis kon de pret beginnen. Als een kind dat net zijn lievelingscadeau heeft gekregen, nam ik de fles ter hand om deze te bewonderen en begon ik gretig de bijsluiter door te lezen. De marketingstijl rond Hendrick's is bijzonder goed uitgekiend en geeft me wat de impressie van "retro-chique meets savoury snobbery". But who care's? Uiteindelijk is alles marketing en de enige scherprechter is nog steeds of ik het product leuk, aangenaam, lekker of passend vind.

Wel intrigerend is dat je via de marketingstijl ook binnengeloodst wordt in het Hendrick's universum. Behalve een handvol klassieke botanicols wordt er hier ook gewerkt met komkommerinfusie en rozenblaadjes. En wat dan nog? Hoor ik u zo denken...

Vraag is of al die rariteiten of exclusieve features ook daadwerkelijk iets bijbrengen in de mix. Wel, mijn beste gelovigen, ik zal het u al meteen verklappen. JA, het scheelt meer dan een slok op de borrel! Meer nog, mijn eerste Hendrick's/FeverTree (met obligate komkommerschijf) mix heeft voorgoed de bakens verzet op vlak van G&T beleving.

Wat maakt het verschil?

Laat ons beginnen met de tonic. Fever Tree is geen aangezoete brol (no offence Schweppes maar ge kunt er niet aan tippen!) die je gin gaat overheersen. Integendeel, het is een veel lichtere en drogere drank die een stuk neutraler overkomt om bij je favoriete gin te mixen. Uiteraard heeft het wel die typische tonic water smaak door de kinine extracten. Probeer gerust eens uit met uw gebruikelijke G&T mix. Wedden dat u mij gelijk geeft?

En dan de gin. Groot verschil? Hmm, door aan de fles te snuiven merk je al een en ander. Dat van die rozenblaadjes is niet gelogen!!! Ik snuif gewoon andere botanicals dan bij andere gin merken. Veel minder gedomineerd door jenever- en andere bessensoorten. Hier heb je inderdaad een vollere waaier van diverse aroma's.

En nu de mix. Een openbaring! De volle G&T sensatie die ik verwacht van de combinatie van gin en tonic maar dan wel met een geweldige upper. Veel minder zoet maar barstend van smaak. Droger en met gevoelig meer aroma's. Maar - een vriendelijke waarschuwing toch - geen allemans vriendjespolitiek hier. Ik vond het geweldig en wou vrouwlief laten delen in mijn extase. Reactie: "bwakkes, wat is da voor bocht!" G&T voor liefhebbers van de fijnere smaakbeleving. En overigens geen kwaad woord over mijn ega want die is in het normale leven ook al geen groot liefhebber van G&T en opteert liever voor vodka/redbull.

Bij Hendrick's zitten ze inmiddels ook niet stil. Recent werd een expeditie ondernomen in het Venezolaanse regenwoud met de bedoeling om nieuwe, unieke plantenextracten te vinden. Het team van ontdekkers kwam op het spoor van een zeer bijzondere plant, de Schorpioenstaart. Interessant genoeg om te overwegen om hier een bijzondere editie van Hendrick's mee te stoken. Grrr, zwaar goesting om dat eens te proeven

En laat het nu maar echt zomer worden.....

Links bij dit artikel:

Hendrick's gin: http://www.hendricksgin.com/

Fever Tree tonic: http://www.fever-tree.com/

Publi agency in België: http://www.oona.be/

  • Reacties(1)//www.wijnblog.be/#post231

Loire, here we come!

VariaGeplaatst door pvo 20 sep, 2012 20:58

Volgende maandag vertrekken we met zijn drieën voor een weekje wijnexploratie in de Loirevallei!

Ambitieus programma: Sancerre, Touraine, Bourgueil, Chinon, Saumur, Muscadet- sèvre-et-maine en dat allemaal in 5 dagen. Tussen het proeven door wat fietsen en leuke stadjes bezoeken.

Binnenkort hier uitgebreid verslag....

  • Reacties(4)//www.wijnblog.be/#post226

EK voetbal en wijn

VariaGeplaatst door pvo 09 jun, 2012 23:38

Gisteren werd het EK voetbal in Polen/Oekraïne op gang getrapt. Wijnliefhebbers weten dan allicht wel hoe laat het is. Voetbal = bier, sloten bier en chips en zoute nootjes. Wijn? In combinatie met voetbal? Niet goed snik zeker?

Wel. Er is toch wel wat wijngenot combineerbaar met al dat voetbalgeweld. Hierna volgt mijn persoonlijke handleiding.

Start wedstrijd Nederland-Denemarken: flesje bescheiden bubbels klaar gezet.

Einde wedstrijd, "d'Ollanders" verliezen met 0-1: flesje bubbels geopend. Mijn glaasje Crémant de Bordeaux smaakt naar meer.

Verhoopt bubbelvervolg:

- Nederland verliest ook zijn tweede wedstrijd tegen "den Duits" (1-2). De uitschakeling voor Oranje wenkt, er gaat een fles Champagne open (wel bescheiden blijven, alles is nog mogelijk);

- In de laatste groepswedstrijd geraakt het Oranje legioen niet verder dan een gelijkspel tegen Portugal (2-2) en moet als laatste in zijn groep met het schaamrood op de kaken afdruipen. Mijn Cuvée Equinox van Champagnehuis Waris-Hubert lag al lekker te koelen en gaat nu voor de bijl. Als bonus om mijn blijdschap te vieren gaat er ook een fles Touriga Nacional, 2008, van Quinta do Perdigao open want Portugal gaat als 2e in de poule door naar de kwartfinale.

Tussendoor zijn er ook al wat Rieslings gesneuveld o.a. van Eva Clüsserath want Duitsland haalt 9/9 met de vingers in de neus.

Uiteraard volgt wijnblog.be ook de wedstrijden in de andere poules.

Rusland blijft over de tegenstanders heen walsen in groep A maar verliest verrassend zijn laatste wedstrijd tegen Griekenland (1-0). Tot overmaat van ramp heb ik geen enkele fles Griekse wijn liggen. Ik moet me dan ook behelpen met een fles Samos aperitiefwijn die vrouwlief in de frigo had gestopt voor een of ander "girls-get-together-event". Rusland wint wel overtuigend de groepsfase maar ik kan als overtuigd wijnliefhebber toch maar moeilijk de ene na de andere fles vodka soldaat maken? En wijn uit Rusland? Hmm, ik heb hier iets liggen maar dat sparen we maar beter voor de kwartfinale.

In groep C houden Spanje en Italië elkaar in evenwicht tijdens de openingsmatch en ben ik moreel verplicht (het is overigens vaderdag) om een mooie Ribera (Acon, Crianza, 2006, Ribera del Duero) en dito Chianti (Brolio, 2007, Chianti Classico) te ontkurken. Zowel Spanje als Italië winnen vlot hun volgende matchen en dus duik ik welgemutst de kelder in op zoek naar meer Ribera, Rioja, Chianti, Brunello en consoorten. De "Azzurri" kronen zich tot hun eigen verbazing tot groepswinnaar op basis van een beter doelpuntensaldo en ik prijs me gelukkig van redelijk wat Italiaanse wijn in voorraad te hebben.

Tegen alle verwachtingen in doen "les Blues" het zeer goed in groep D. De winst tegen Engeland wordt passend gevierd met een halfje Gewürztraminer Vendanges Tardives van Hugel. Frankrijk wint ook zijn twee volgende wedstrijden en ik hef het glas met wat mooie Bordeaux en Bourgogne. Ik heb helaas geen fles Engelse schuimwijn liggen om hun kwartfinaleplaats mee te vieren. Ik vrees echter dat deze beide ploegen toch wat te licht wegen om de kwartfinales te overleven.

De kwartfinales en bijhorende wijnen.

Rusland neemt zoals algemeen verwacht vrij vlot de maat van Portugal (3-1), tot spijt van mijn bloedend wijnhart. Ik heb (uiteraard!) geen Russische wijn liggen maar ik heb wel onderstaande enigmatische fles Georgische wijn die ik met plezier zal uittesten.

Duitsland schakelt met een droge 3-0 Griekenland uit en ik schenk me met genoegen een Dr. Crusius, Auslese, 2003 in omdat "der Manschaft" er eindelijk in geslaagd is om attractief voetbal te brengen. Wie houdt Duitsland van de tornooizege?

Italië geraakt op dreef en buigt een 0-1 achterstand om in een 3-2 zege tegen Engeland! Weer geen prijs voor de Engelsen maar ze kunnen met opgeheven hoofd het tornooi verlaten want ze hebben net de mooiste wedstrijd van het EK afgeleverd. Ik duik vaneigens mijn kelder in en kom naar boven met een Solus Ad, 2007, Barbera d'Asti Superiore van Contratto die ik zelfs zeer lichtjes gekoeld zou durven serveren.

De laatste kwartfinale is ronduit slaapverwekkend en wordt na een scoreloos gelijkspel op strafschoppen gewonnen door Frankrijk. Ik had al een fles Lalama, 2006, Ribeira Sacra klaarstaan maar die gaat dus opnieuw de kelder in. Omdat ik er sterk van overtuigd ben dat Franrijk het niet zal halen van Duitsland haal ik dan maar een mooie Côte Rôtie boven van Domaine de Rosiers uit 2009. Zal ongetwijfeld goed smaken!

It's getting serious!

Duitsland walst over Frankrijk (4-1) in de halve finale en speelt nu echt een soort voetbal dat meer aan Brazilië doet denken. Tegen beter weten in had ik wat flessen Bourgogne uit 2005 klaargezet (Gevrey-Chambertin, 2005, van Dom. Charlopin) maar omdat we tenslotte neutrale supporters zijn, gaan we die dus toch maar soldaat maken.

In de andere halve finale gaat het er heel wat anders aan toe. Geen vlot voetbal en de Italianen lijken plots weer voorstander van "catenaccio" te zijn. Tegen de gang van het spel in komt Italië op voorsprong na penaltie. De Russen blijken niet bij machte om een efficiënt tegenoffensief op gang te brengen en zien een finaleplaats aan hun neus voorbijgaan terwijl ze nochtans de ploeg van het tornooi waren. Zeer jammer maar ik zal de Italiaanse (kleine) overwinning toch vieren met een Brunello van Pieri Agostino uit 2004.

En dan de strijd voor de knikkers. Zal het land van Riesling het halen van die zuiderling met zijn 1000 en één druivenvarianten?

Eens te meer is de finale van een groot tornooi één en al bittere teleurstelling. De Duitsers beuken maar geraken er niet door, de Italianen proberen te flitsen maar falen in de afwerking. Iedereen begint zich alweer op te maken voor een reeks penalties als plots Banotelli 37 seconden voor het einde van de tweede verlenging heerlijk voorbij doelman Neuer kopt.

Italië wordt de verrassende eindwinnaar en als wijnliefhebber kan ik me daar wel in vinden. Om de overwinning te vieren haal ik mijn hele voorraad Saxa Calida, 2007, van Poderi del Paradiso boven. Een supertoscaan van Cabernet Sauvignon en Merlot uit de omstreken van San Gimignano (jawel, zelfs niet uit Maremma!) en waarschijnlijk in betere vorm dan de "Squadra Azzurra" maar dat zien we dan wel.

  • Reacties(1)//www.wijnblog.be/#post222

Epiloog van een communie

VariaGeplaatst door pvo 19 mei, 2012 01:19

Onze zoon mocht een 10-tal dagen geleden zijn eerste communie vieren. Niet dat ik meteen zo wild enthousiast ben van het liturgische aspect dat bij deze gebeurtenis hoort, maar ik vind het wel belangrijk om familie en vrienden op deze momenten samen te hebben. In deze jachtige tijden komen we er sowieso al veel te weinig toe om nog eens samen te genieten van elkaars gezelschap en dan vind ik een eerste communie eigenlijk best een mooie gelegenheid om de mensen die ons dierbaar zijn bijeen te hebben voor een gezellig onderonsje.

De misviering, lunch en namiddag verliepen opperbest en daar wil ik voor de rest niet veel over uitwijden. Deze blog handelt over wijn en niet over familiale bijeenkomsten en overigens is deze blog ook geenszins bedoeld als kijkvenster op mijn persoonlijk leven.

Maar enkel dit. We opteerden er voor om het communiefeest niet thuis te doen maar op een externe locatie. Waren wel op het appel, de wijnen die op basis van BYO (Bring Your Own) meegebracht werden. Onze zoon is geboren in 2005 en laat dat net een zeer goed jaar in Bordeaux geweest zijn. Ik had dus al ettelijke jaren terug de wijn gekocht die ik wou schenken op het ogenblik van zijn eerste communie. Make no mistake! Een bescheiden wijn, Ch. Coufran, Haut-Médoc, Cru Bougeois, maar nu geleidelijk aan op zijn toppunt aan het geraken. Overigens brachten we ook de witte wijn zelf mee en daar viel mijn keuze op de Saint Véran van Guffens waar ik eerder reeds over schreef.

Wat doet een gastheer als het einde van de festiviteiten in zicht komt? Juist, hij nodigt de overgebleven gasten uit voor een "aprèsken" ten huize van de communicant.

En gezien ik toch wel een leuk aantal flessen in voorraad heb, was de verwachting ergens van wat zal de gastheer opentrekken? Niets van dit alles. Om mijn gasten te overhalen toch nog de trip naar Sint-Kruis te laten maken, had ik een strategie in gedachten die even uitdagend als aantrekkelijk was. In plaats van zelf een fles wijn te presenteren, gaf ik op voorhand mee dat diegenen die me zouden vergezellen zelf konden kiezen. Geen taboes dus, na BYO nu TYO (Take Your Own).

Dus, in het kort. Ik zet bij thuiskomst de keukenklok op 5 minuten en ik geef mijn gasten vrije loop in de wijnberging. Ze hebben 5 minuten om flessen te selecteren en moeten naderhand uiteindelijk 2 wijnen presenteren om te openen. Moeilijk? Ja, zowel voor de gasten als voor de gastheer! Verrassend, chaotisch, zelfs angstaanjagend.

Wat was de finale oogst? Een Charlopin, Gevry Chambertin, Vieilles Vignes, 2005 (Bourgogne, Frankrijk) en een Brunello van Pieri Agostino, 2004 (Toscane, Italië). Mooie wijnen! Zeer goed geselecteerd in die luttele momenten "free roaming". Ik had de mogelijkheid om de wijnkeuze te "counteren" in de zin van een beter alternatief voor te stellen. Ik was iewat verbaasd dat niemand een greep richting Bordeaux 2005 had uitgevoerd maar kon me wel perfect vinden in de geselecteerde flessen.

The verdict? Beide wijnen waren top maar toch ging de Brunello van Agostino met vlag en wimpel lopen. Uiteraard wou ik na al dat "free roaming" geweld eigenlijk zelf nog een fles tegenzetten. Ik besloot om een grote Bordeaux tegen al dat geweld in te zetten: een Ch. Beausejour-Bécot, Saint-Emilion, 1er Grand Cru Classé, 2004. Geen topjaar, maar wel een mooi, typisch Bdx jaar en nu waarschijnlijk stilaan aan een piekmoment toe. Zeer evenwichtig, maar daar is alles mee gezegd. Kon absoluut niet mee met de twee vorige wijnen. En ik die fles maar verdedigen! De volgende dag absoluut niet meer genietbaar.

Moraal van het verhaal? In plaats van zelf de wijnen te kiezen, zal ik in het vervolg nog veel meer mijn vrienden de wijnkeuze laten maken. Ieder beetje wijnliefhebber heeft steeds de mond vol van "wijn is om te delen en samen van te genieten". Wel dan, doe de ultieme test. Laat uw vrienden de wijn uitkiezen voor de avond. Laat uw vrienden vrije toegang tot uw wijnkelder.

  • Reacties(2)//www.wijnblog.be/#post221

Wat lichte lectuur...

VariaGeplaatst door pvo 17 sep, 2011 02:22

Ik snak naar wat zon/warmte en hoop dat we in extremis nog een prachtige "indian summer" mogen meemaken. Maar met onderstaande boekenoogst in gedachten lijken een kille herfst, een brandend haardvuur en een knusse zetel plots ook de nodige perspectieven te bieden.

Wil iemand mijn werkgever er van op de hoogte brengen dat ik een maandje ouderschapsverlof opneem?

Hmm, wat ga ik eerst doen? De Guide Hachette eens doorbladeren om wat voorbereid te zijn op komende wijnsalons? Of er toch maar eens werk van maken om die hopeloos versnipperde Bourgogne streek wat in detail te bestuderen? Daar ik in het najaar een voorraad Bourgogne 2009 wil inslaan, zal ik er maar voor opteren om eerst de turf van Jasper Morris ter hand te nemen.

  • Reacties(0)//www.wijnblog.be/#post199

In memoriam: Amy Winehouse

VariaGeplaatst door pvo 24 jul, 2011 02:41

Amy Winehouse is gisteren overleden op 27-jarige leeftijd. Niet meteen een wijn gerelateerd onderwerp maar een zangeres met dergelijke familienaam verdient op deze blog wel een kleine vermelding.

Vermoedelijk aan haar eind gekomen tengevolge van een overdosis drugs, drank of de combo van beide. Haar dood komt niet als een complete verrassing gezien de historiek van mislukte "rehabs". Maar het blijft uiteraard wel een spijtige zaak want Amy Winehouse was zonder meer één van de weinige blanke zangeressen die kon uitblinken in genres (R&B, soul en jazz) die normaal het quasi exclusieve speelterrein zijn van Afro-Amerikaanse performers.

Geniet nog even mee van het wondermooie "Back to Black" met een wat morbide maar toepasselijke video.

Overigens wel even ontnuchterend om vast te stellen hoe snel de on-line media nieuwe info verwerken. Op Wikipedia is de bijdrage over Amy Winehouse reeds volledig geactualiseerd: http://en.wikipedia.org/wiki/Amy_Winehouse

  • Reacties(0)//www.wijnblog.be/#post191

21 juli = boodschappen!

VariaGeplaatst door pvo 21 jul, 2011 23:24

Wat doet een mens zoal op de nationale feestdag? Nat worden zal voor menig medemens wellicht een vaste routine zijn gezien het toch steeds regent op 21 juli. Mijn echtgenote en ikzelf maken er reeds sinds enkele jaren een gewoonte van om dan boodschappen te gaan doen in de Auchan van Roncq.

Saaie boodschappen.....

Maar met misschien een kleine vineuze troostprijs?

Du jamais vu! Eén fles Champagne kopen + één gratis. Deed me even terugdenken aan de crisis einde 2008. Toen kon je ook koopjes doen want de verkoop van Champagne kelderde en de producenten probeerden toen met superpromo's het tij te doen keren. Maar een 50% reductie? Zelfs toen niet gezien.

Ik ken het huis wel niet en veel proefnota's over hun gamma zijn er niet meteen te vinden. Volgende week maandag zullen we alvast eens een flesje opentrekken.

UPDATE

Inmiddels flesje van opengetrokken. Leuk glas Champagne, behoorlijk jeugdig voor een millésime uit 2002, vooral Chardonnay getypeerd. Door de promo (1 kopen + 1 gratis) komt dit op een democratische 17,5 euro per fles. Aan de normale prijs van 35 euro niet meteen aan te raden.

  • Reacties(0)//www.wijnblog.be/#post190
Volgende »